Sabtu, 2 Mei 2009

DAFTAR KAD MESRA PETRONAS BARU

Apakah Program Kesetiaan PETRONAS Mesra?
Program Kesetiaan PETRONAS Mesra akan dilancarkan secara rasmi pada 1 Mei 2009 bagi menggantikan Program PETRONAS Mesra/RealRewards. Program ini telah diperbaharui dengan pelbagai penambahan ganjaran dan keistimewaan yang akan diberikan secara terus kepada pelanggan di stesen PETRONAS.

Rupa-bentuk Kad Baru



FAEDAH-FAEDAH UNTUK AHLI

Pemberian Mata Ganjaran Kepada Ahli Melalui:
Pembelian Minyak (Primax3 dan Diesel)

1 Liter : 1 Mata Ganjaran

Pembelian Barangan dari Kedai Mesra

RM 1 : 1 Mata Ganjaran

Penggunaan Baucar PETRONAS, kad SmartPay, kad kredit Co-Brand PETRONAS CIMB Mastercard / PETRONAS Maybank Visa dan MasterCard/Visacard dari bank-bank lain


*Mata Ganjaran tidak akan diberi bagi pembelian rokok, Touch N' Go, tiket Transnasional, e-pay dan lain-lain perkhidmatan.

*Tertakluk kepada Terma & Syarat.
Keistimewaan & Ganjaran Kepada Ahli
Ahli akan mendapat diskaun/keistimewaan bagi setiap pembelian di premis-premis yang turut serta seperti berikut:

*Tertakluk kepada Terma & Syarat.

Penebusan Mata Ganjaran Secara Terus
Ahli boleh membuat penebusan Mata Ganjaran secara terus dengan pembelian minyak atau barangan dari Kedai Mesra.
Pemindahan Mata Ganjaran (Hanya selepas Julai 2009)
  • Ahli boleh membuat pemindahan Mata Ganjaran yang terkumpul ke Kad Mesra dari individu lain selepas bulan Julai.
  • Ahli hanya perlu menghubungi talian 1-300-22-8888.


111 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  3. nak tanya sikit la..kenapa kalau kita beli barang di kedai mesra petronas, dorg xnak (x swap) pun kad kita?kalau isi minyak je dorg swap kad

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. Kad petronas
    Sahul hamid bin abdullah
    930316015585

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  7. Kad baru petronas mesra
    Lily cicel randy.
    70838155174117682

    BalasPadam
  8. Ingin Daftar kad baru petronas

    BalasPadam
  9. Ingin Daftar kad baru petronas

    BalasPadam
  10. Ingin Daftar kad baru petronas

    BalasPadam
  11. Ingin Daftar kad baru petronas

    BalasPadam
  12. Ingin daftar kad mesra petronas yg baru

    BalasPadam
  13. Pendaftaran kad mesra baru petronas

    BalasPadam
  14. Pendaftaran kad mesra baru petronas

    BalasPadam
  15. macammana nk dftar kad mesra.....

    BalasPadam
  16. minta check no kad mesra saya ni 70838155172663752 sama ada daftar atau belum lagi....kalau belum email saya di othman448443@gmail.com

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  18. Daftar kad baru
    70838155180856778

    BalasPadam
  19. mcm mne nk tukar kad lame ke kad yang baru..

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam mana nak tukar xtau nombor pin kad lama

      Padam
  20. mcm mne nk tukar kad lame ke kad yang baru..

    BalasPadam
  21. James Augustine 13 Julai 2016

    Tukar kad lama ke kad baharu

    Balas

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. Daftar kad mesra PETRONAS
    70838155188554953

    BalasPadam
  24. Daftar kad mesra PETRONAS
    70838155188554953

    BalasPadam
  25. Sy tak pernah ada kad mesra,mcm mana klu nak memohon?

    BalasPadam
  26. Sy tak pernah ada kad mesra,mcm mana klu nak memohon?

    BalasPadam
  27. Daftar kad baru
    70838155179031839

    BalasPadam
  28. Daftar kad baru
    70838155179031839

    BalasPadam
  29. Sya nak dftar tp pndai mcm mna ye...

    BalasPadam
  30. KAD MESRA LAMA ( HILANG GANTI )
    DAFTAR KAD BARU
    7083815 51981 19821
    Please minta kad lama ( mata point )pindah masuk ke kad mesra yg baru

    BalasPadam
  31. Knapa no ic kad ni bile sy daftar...die tulis no ni dh sedia ad...xbleh daftar...pdahal kt ni sy ambik dkedai mesra.....ap.masalahnye ye..

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  33. mcm mane cara nak daftar?? sbb kad dah dpt dari staff borang pun dah isi... tapi bile swipe, staff tu kate x register lagi.. i tot dah isi borang tu dah kire register heehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasenye kena daftar sendiri kat sarung kad tu x silap ade cara2 dia daftar sms boleh, laman web boleh nak call CS pun bleh

      Padam
    2. pegi ke website dorg lah tgk mcm mne nak daftar kalau sarung kad ko tu dah hilang... register kat website dia boleh jugak rasa nye....

      Padam
    3. Kad aku dulu pun hilang.. selamat dulu dah ada register.. so x perlu risau byk juga. yg penting kena register bila dpt kad tu.. kaalu x susah nanti..

      Padam
    4. points lama pun senang je kan dapat balik? sepat je rasenye dorg transfer.. mmg petronas punye services ak suke sbb cepat je.. dalam mase 24 jam je dah boleh guna

      Padam
    5. ouhhhhh sarung dia staff dia lupe bagi trtinggal kat kaunter mase tgk2 kad dia hari tu hhahahaha.. nasib baik korg bgitau boleh register online kat website dia.. kalau x rugi la i hehehe

      Padam
  34. awk takkan tak dpt sarung dia? kat situ ada semua instruction dia kalau nak register... i pakai petronas ni jimat minyak kereta i hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang betul2 jimat juga... aku pun pakai minyak kat petronas... dah biasa.. kerana dekat dengan rumah aku.. hahaha. kamu x rasa mcm jimat ke?

      Padam
  35. best sgt ke petronas smpai rmai org guna? ak guna caltex je.. minyk petrol dia cuci enjin klu korg nk tau la... banding kan dgn petronas org kate enjin boleh rosak ye ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hurmmmm cakap elok siket bro.. kalau tak bagus, takkan ramai org guna lah apoodaahhh haahahaha..... dah hampir 5 tahun aku pakai petronas, elok je enjin kete aku...

      Padam
    2. hahaha... betul tu.. sama je... minyak x akan ada masalah dengan enjin... ko ada check btl2 x ?? 1st time aku dengar ada cerita mcm tu... biasanya tengok pg berapa jauh je.

      Padam
  36. kad mesra kalau nk daftar kena pg online utk daftar kan.. kalau bukan silap aku... lagi2 kalau nk dpt byk point pun senang juga...

    BalasPadam
  37. Minyak dengan enjin mesti ok... x blh selalu main tukar... x baik juga... kalau nk guna sampai habis baru tukar... tapi biasanya aku guna petronas je... senang dan service top jgua.

    BalasPadam